Apollo Tyres Global R&D Centre recognized with innovative design award

0

The Apollo Tyres Global R&D Centre in Chennai, India, has been honored with an NDTV Design & Architecture Award 2016 in the ‘Architecture Award, Office’ category.

The facility was designed by Calm Studio and sits within a ‘shelter’, with its inherent quality of light, shade, visual and sensory appeal, and pulse. The shelter, or envelope, was developed using a perforated screen that embraces the interior and exterior spaces of the building, providing a vibrant and manageable landscape.

The work stations, guest areas and ancillaries have been housed in transparent modular units, which ensure maximum daylight in all areas, and can easily be multiplied. The ‘shelter’ also helps in cutting radiation, heat and glare.

The facility has been certified LEED Gold.

Share.

About Author

mm

Rachel's career in journalism began around five years ago when she started working for UKi Media & Events, having recently graduated from Coventry University where she studied the subject. Her favourite aspect of the job is interviewing industry experts, including researchers, scientists, engineers and technicians, and learning more about the ground-breaking technologies and innovations that are shaping the future of the automotive and tire industries.

Comments are closed.